1. Bateriku.com

Aplikasi ini sangat berguna terutama ketika anda mengalami masalah bateri kereta. Macam bateri kong, app ni mmg wajib korang simpan dalam fon. Bateri kong ni kita pun tak tahu bila ia akan berlaku kan?

2. WAZE atau Google Maps

Di Malaysia, terlalu ramai yang menggunakan 2 aplikasi ini yang fungsinya bukan sahaja untuk menunjukkan jalan tetapi aplikasi ini akan memilih jalan alternatif terbaik untuk ke destinasi yang dituju.

3. MyEG

Tak perlu susah payah pergi kaunter sana sini untuk bayar cukai & renew insurance kenderaan. Korang guna je MyEG. Nak cek saman PDRM & parking kt sini pun boleh.
Stanby tisu sekali ok? (menangis tengok banyak saman pulak)

4. Parking app

Sebenarnya parking app kat Malaysia ni ada banyak, dan kebanyakan app ini memberi manfaat kepada penduduk sekitar Lembah Klang seperti Flexi Parking, Smart Selangor, ParkEasy, JomParking & BayzParking. Tak perlu penat beratur panjang untuk bayar tiket parking dan paling best sekali ada diantara app itu korang boleh “chop parking” terus!

5. Prolintas / Plus App

App ini sesuai untuk korang yang menggunakan Lebuhraya PLUS, AKLEH, GUTHRIE, LKSA & Kajang Silk. Menerusi aplikasi ini anda boleh memantau keadaan trafik melalui CCTV, dapat tahu hotline mereka, dapat tahu nilai Tol berapa dan ada butang SOS! Yang mana anda boleh “tekan” ketika kereta anda ada masalah seperti minyak habis mahupun kereta rosak. Jangan risau, anda tidak keseorangan bila ada aplikasi ini.

Semuanya hanya di hujung jari anda gituhh…

So cukup tak semua aplikasi ini? Kalau anda masih belum muat turun, sila duduk dan buat sekarang! Jangan lupa beli powerbank sekali. Ada banyak app tetapi telefon kong tak guna juga.

Sumber: Syok.my